Hade ett vitkålshuvud liggandes i kylskåpet, som nu förvandlats till en mycket god lunch:
Bryn nötfärs så att den får färg i gjutjärnsgryta med höga kanter (i avsaknad av sådan, stek i omgångar och lägg över i större gryta).
Tillsätt hackad lök och ett par pressade vitlöksklyftor och fräs en stund.
Tillsätt därefter finhackad vitkål och låt blandningen fortsätta fräsa ett par minuter.
Blanda avslutningsvis i ett par delade tomater.
Tillsätt vatten så att det täcker blandningen.
Krydda med cayenne, paprikapulver och chili, salt och peppar.
Tillsätt 3 buljongtärningar och ett par matskedar tomatpuré.
Koka på svag värme, tills smaken känns mustig.
Klipp över persilja.
Njuuuut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar