tisdag, november 23, 2010

Loggbok, stugrenovering

Måndagen den 15 november
Vi får nycklarna till stugan och styr omedelbart vår kos mot Solvik för att börja röja bland möbler och husgeråd som lämnats kvar. Fyller en hel släpkärra med skräp som vi kör till tipppen.

Fredagen den 19 november
Åker ut till stugan så snart barnen slutat skolan och börjar gå loss på inredningen! Vi river ut köket och börjar slå ned väggar. Barnen river loss tapet i ena rummet och är så flitiga till att hjälpa till. De hittar en tidigare fiskrök i trädgården och börjar naturligtvis leka med elden och har riktigt roligt i flera timmar. Mamma och pappa kommer förbi framemot kvällen och följer sedan med hem till Nödinge. David börjar känna sig dålig.

Lördagen den 20 november
Snöoväder sätter stopp för vår fixardag i stugan, dit 10 vuxna anmält sig. Pappa, Martin och Sanna trotsar dock vädrets makter och tar sig fram på sliriga vägar, medan jag och mamma stannar hemma och kurerar David. När vi lite senare på dagen ansluter har innertak i kök och tidigare sovrum rivits ned, gammal isolering avlägsnats och takstolar frilagts. Plötsligt känns vår lilla stuga riktigt rymlig! Mamma fixar efter bästa förmåga (nu med endast 1 krycka!!!) och gör fina vinterarrangemang. Får en kanonfin krans till dörren. TACK! Barnen leker vidare med sin eldstad och busar i snölandskapet.

Söndagen den 21 november
Åker till stugan på förmiddagen och går loss på innertaket i tidigare vardagsrummet. Frilägger takstolar även här och plötsligt känns allt mycket större och luftigare. Sigge, Frida och lilla Unni kommer och ger oss en hjälpande hand, bland annat med att börja riva innerväggar och såga ned lite grenar inför framtida trädfällning. Fam. Eriksson från Nödinge kommer och hämtar upp Joel som sovit över hos oss och innan vi styr kosan hemåt kikar även Krille, Åsa, Hedda och Hjalmar förbi. Det blir många tankar om vad vi ska uppleva i stugan framöver, även om inte alla kände samma entusiasm över Angelicas idé om vinterbad i snö med tillhörande upptining i bastun!

Inga kommentarer: