onsdag, juli 18, 2007

Semester - gud vad härligt!

Så har då Martins första semestervecka äntligen börjat – Gud vad härligt att få vara lediga tillsammans och bara fylla dagarna med precis det som man vill. Nåväl – jag jobbar naturligtvis lite emellanåt (det är väl knappast någon som hade trott något annat??!), men ändå känns det som om även jag har kunnat dra ned på tempot.

Började semestern i Småland, där vi hann med att besöka mamma och pappa, farmor och ett besök på High Chaparral – det var uppskattat – inte minst av David.

Lördag kväll tog mamma och pappa över tyglarna och jag och Martin styrde vår kos mot Toftaholm Herrgård, där vi avnjöt en underbar 3-rätters middag ackompanjerad av champagne och spanskt vitt. Hummersallad med limeyoghurtdressing, halstrad piggvar med kronärtskocka och saffransky, chokladdessert med olika tryfflar. Mmm. Det var smaskigt. Gick ett varv runt körsbärsholmen (en mysig liten ö i Vidöstern) innan vi gick och la oss. Riktigt skönt att få en riktig ”vuxen-kväll”. David hade längtat halvt ihjäl sig efter mamma och hårdbevakade mig hela söndagen för att jag inte skulle smita iväg igen!

Måndag. Vägen hem gick via Ullared. Nya flytvästar och diverse krams till hästapållen. En snabbvisit i hagen vid 22-snåret och sedan hem i säng. Härlig ridtur i skogen både tisdag och onsdag – mer än 3 timmar i stallet per dag. Det är så härligt och rogivande. Min oas. Och vår goe pålle.

Imorgon bitti kommer hovslagaren och hästarna skall släppas ut i ”hemma-hagen” kl. 7.30. Tänkte därför krypa i säng redan nu och hoppas på en god natts sömn. Känner mig lite slö i kroppen. Har putsat fönster i hela huset idag medan Martin röjde i garaget och källaren. Kändes sedan skönt att prova hängmattan som Martin hängt upp. Där kan man nog tillbringa många timmar…

Ridtur planeras imorgon förmiddag, på eftermiddagen förhoppningsvis ut till Simme för fiske. Testa nya båtmotorn. Barnen har kompisar från morgon till kväll, så ett brejk imorgon kan nog vara bra. Bara ta det lugnt och njuta av naturen. Borde även ut och plocka lite blåbär. Gjorde vi i helgen i Värnamo. 5 liter på en timme. Mums vad vi har ätit! Gott, gott.

Hoppas att vädrets makter bjuder på uppehåll resten av veckan, så att vi kan hjälpa Annika och Niklas med hösilaget. Därefter hoppas vi kunna komma iväg ett par dagar till vännerna i Västervik. Ja, det ser vi fram emot.

Kom precis hem från Annika och Niklas – Annika hade nybakade pizzabullar som smakade finemang. Får nog baka någon dag också. Kanske imorgon.

God natt!

1 kommentar:

MOLLES BLOGG sa...

Låter som ni haft en toppenstart på semestern. Hoppas bara att vädret kan bli lite bättre.
Vänner, Västervik och hästliv låter underbart!!

Kramisar