söndag, augusti 09, 2009

Mysig vecka i Jávea på Costa Blanca

Att våra barn legat i språkträning under semestern är nästan en lätt underdrift. Först veckorna på Mallorca, där de fick fräschat upp lite spanska, sedan dagarna här hemma med tysktalande kompisar från Holland på besök, sedan vår härliga semestervecka i Jávea på Costa Blanca, dit vi bjöds av våra tysktalande vänner från Schweiz. Bland barnen har det blivit en härlig mix av svenska, tyska och engelska och det är häftigt att se hur väl barn kommer överens över språkgränserna. Och hur viktigt det faktiskt är att bara våga.

Man kan väl kanske säga att våra schweiziska vänner spelar i en annan division än de flesta av oss andra dödliga, men ödmjukare sällskap får man ändå verkligen leta efter. Att komma ner och få tillgång till deras gästhus på dryga 200 kvadrat var naturligtvis en upplevelse i sig, och en kontrast mot de hotellrum och lägenheter man annars tränger in sig i under semestern, men än mer minnesvärt blir väl deras vilja till just välvilja. Ja, vår sista semestervecka blev verkligen minnesvärd.
Utsikten från vår dubbelsäng! En vy man kan leva med att vakna till, eller hur?

4 amigos.

En härlig oas vid en av de många stränderna, som inte bara bjöd på luxuöst solbadande i himmelssängar, utan också underbar frukost.

En del av huset vi bodde i.


Vårt hus ur en annan vinkel.

So Freunde, vielen Dank für den supernetten Urlaub!

1 kommentar:

MOLLES BLOGG sa...

Låter bara så underbart! E tackar så hemskt mycket för det fina kortet!
kramelikram