tisdag, augusti 25, 2009

Tillbaka till vardagen

Efter ett långt och skönt sommarlov var det då dags att återgå till vardagen i förra veckan. Lika tråkigt som det är att känna att "sommaren är över", lika skönt är det nästan att komma in i rutiner och vardagen igen. Och sommaren har vi ju dessutom fått fortsätta att njuta av den senaste veckan, och förhoppningsvis långt framöver också.

För David var det ju dags för skolstart i förskoleklassen och det lite nervösa och pirriga gick snabbt över i entusiasm och glädje. Många nya kompisar har det blivit på förvånansvärt kort tid och han studsar verkligen upp från sängen om morgonen och ropar yippie när han inser att det är dags för en ny skoldag.

Sanna har fått ny lärare och det verkar faktiskt som hon fått en riktig nystart. Nya läraren är ett riktigt energiknippe och utstrålar så mycket positivism, att man blir alldeles varm på insidan. Härligt! Och riktigt välbehövligt för Sanna.

På jobbfronten är det som vanligt lite lugnare i augusti, men det har varit en väldans tur. Har känt mig lite låg, dels på grund av hästen, sedan mammas frakturer och därtill en nära vän som i skrivandets stund ligger och kämpar för sitt liv på intensiven. Det är bara för tragiskt. Men en helg i Helsingborg med Martins företag gav mig lite nya krafter och det var riktigt skönt att bara låta tankarna vila från allt det som hänt. Igår när jag vaknade kändes allt betydligt bättre än det gjort den senaste veckan, vilket jag direkt utnyttjade med en rask promenad. Då kändes det ännu bättre och idag lyser solen både på in- och utsidan. Skönt.

Snart är det dags för klassmöte i Sannas klass och orientering för barnen. Läxorna kommer först i nästa vecka och då blir det tufft schema: hela 4 läxor för Sanna i 4:an. Det blir till att skapa ännu fler rutiner för att få veckans schema att gå ihop!

Må så gott tills vi hörs igen!

Inga kommentarer: