måndag, november 19, 2007

Wow - Schweiz är verkligen en pärla!

Ja, vad kan man säga annat än WOW!!! Schweiz fortsätter att övertyga i allt. Vilket fantastiskt land. Vilka fantastiska vänner. Och vilka fantastiska semesterdagar. Ja, om våra dagar i Schweiz finns bara superlativer.


Vi tyckte att Schweiz var överlägset vackert när vi åkte igenom förra sommaren på vår väg till Spanien - de underbart isblå sjöarna, bergen som speglade sig i de förra, bergstopparna långt där uppe som fortfarande var täckta med snö, de små ringlande vägarna som visade upp ett landskap och en kultur som tycktes hämtad ur en sagobok. Och så nu - i vinterskrud. Herregud. TACK för att vi fick uppleva detta.


Här kommer ett smakprov för den som känner sig manad att hitta ett nytt favoritresemål på jorden.


På vår utflykt upp i bergen på 2500 meters höjd väntade ett härligt vinterparadis med 1 meter nysnö!!!! Det var helt otroligt. Vilken underbar dag för oss alla - ja, det var inte bara barnen som hade jättekul i snön. Tror aldrig att jag sett något liknande. Överallt var det "äventyrare" som gav sig upp för den ena branten efter den andra. Åkte offpist och lade åttor, hoppade utför klippor med säkert 30 meters fritt fall. Landade i mjuka snön i ett yrväder av snö. Ja, vi slogs nog alla av häpnad minst 100 gånger på detta berg. Hyrde sedan kälkar och åkte racing nedför i 2,5 km. Kändes som om jag hade snö ända upp i trosorna! Ja, vilken dag. Vilken underbar dag i mitt liv. Tack för detta.

1 kommentar:

MOLLES BLOGG sa...

LÅter verkligen som ni haft två underbara resor på kort tid!

Hade gärna oxå stuckit iväg någonstans men, men .....man kan ju inte alltid få som man vill.

Hoppas allt är väl med er! Hoppas oxå att vi kan få till en träff snart.

kramisar