måndag, november 26, 2007

Vill bara soooooooovaaaaaaaaaaaa.........

Två nätter i rad har jag legat vaken och verkligen inte kunnat sova. I lördags gick jag kanske på högvarv efter Annika och Niklas varit här med barnen på middag (ja, äntligen har vi hunnit socialisera på hemmaplan en helg!), men när jag gick och la mig vid 01-tiden var jag egentligen dödstrött, så jag förstår inte varför jag var uppe och vandrade när klockan fortfarande var 03.30. Och så igår kväll. Gick och lade mig vid 23-tiden, kände inte av tröttheten efter en natt med för lite sömn, men insåg att jo, jag måste ju vara trött. 01.45 hade jag fortfarande inte somnat. 5.48 tänkte jag, att nu kan jag lika gärna gå upp. 06.15 när Martins väckarklocka ringt, måste jag ändå ha slumrat till i 45 minuter. Sedan var klockan plötsligt 7 och det var dags att förbereda frukost. Jag känner mig dimmig i blicken, som om någon dragit ned en slöja framför ögonen. Hoppas innerligt att jag kan somna tidigt ikväll och vakna utsövd imorgon bitti. Börjar bli orolig för att jag ska komma in i ett nytt sömnvakum, precis som det brukar bli under januari-mars, när datorn går för högvarv med mig framför en 16 timmar om dygnet. Nej. Det får bara inte hända. Känns inte som om jag pallar det.

Davids gymnastik har haft avslutning för terminen, så idag är det "bara" Sannas ridskola och hästpyssel och ridning med egna pållen. Men just nu känns det bara kallt när jag tänker på stall i flera timmar, men det brukar bli bra när man väl kommer dit. Då får jag mitt dagliga lugn och kan rensa tankarna på allt vad jobb heter.

Har i alla fall stökat klart inför jul med fönsterputsning och ikväll skall jag damma av ljusstakarna och se hur många lampor som gått åt helvete under förvaringen på vinden. Sedan kommer jag nog att smygstarta adventspyntningen - känns som om det inte blir advent snart nog. Beror säkert på avsaknaden av eget jul- och adventspyssel förra året i Spanien. Ja, det är inte klokt. Om bara ett par veckor är det ett år sedan vi kom hem. Det är suspekt. Megakonstigt. Förvirrande. Inte klokt. Herregud, vad snabbt tiden går.

...och till och med alla julklappsinköp är gjorda... (att det sedan säkert blir en del bonuspaket fram till jul, är en annan femma...)

Inga kommentarer: