tisdag, juni 07, 2011

Kanonhelg vid stugan

Med en väderprognos som lovade strålande sol över långhelgen packades tältet och väskorna snabbt i fredags eftermiddag, efter att vi äntligen tagit oss tid att röja lite här hemma och få undan lite tvätt. Hade knappt hunnit skriva om mitt intensiva liv på sportlife innan den tog slut och ersattes av nästa byggfas: Projekt stugrenovering. Nu står 2 nya byggnader stomresta på tomten och som vi har jobbat och slitit! Sportlife är sedan 2 veckor ett minne blott, men jag antar att armmuskler och övriga kroppsdelar även kan hållas i trim med hammare och spik, målning av fasader och lyft av tunga byggkomponenter! Har hur som helst inte tid för någon annan träning just nu, så inte så mycket att sörja över.

Solen sken lika starkt som utlovat och helgen bjöd på många härliga dopp i Mjörn. Efter långa och hårda arbetsdagar kan jag lova att vi sov gott i tältet också!

Fredagkvällen hade hunnit bli lördag innan jag kröp ned bland övriga familjemedlemmar, efter att ha fått till årets första tjejkväll på Solvik med Åsa och Frida. Vår träff blev ett perfekt startskott på sommaren och jag är säker på att det kommer att bli många fler. Tusen tack för denna helkväll - var verkligen behövlig, på många sätt och vis. Ja, ni vet... Medan vi satt och fnissade fick Martin och barnen årets första gädda på kroken, som Stitch gladeligen vräkte i sig när vi kom hem på söndagen!

Lördagen kämpade jag och Martin med takrenovering och pappläggning i gassande sol. Barnen höll till nere vid vattnet och hjälpte (alt. störde) Frida i planeringen av sin 30-års fest. Camp Solvik var temat och det blev naturligtvis lyckat med tanke på att vädret visade sig från sin allra bästa sida. Trött i kroppen efter flera dagar av hårt arbete blev kvällen inte alltför sen för min del, men det var hur som helst en härlig sommarfest i glada vänners lag.

Riktigt mysigt blev det på söndagen när mamma och pappa tidigt på morgonen kom på besök och bjöd på frukost. Hjälpte till att fixa hela dagen och hade även tagit med lunch, jordgubbar och fikabröd. Mums. Fick massor gjort och hann även njuta lite av solen nere på klipporna. Barnen var överlyckliga över att lyckas lura morfar i plurret 2 gånger. Härligt uppfriskande och faktiskt inte alls så kallt. Man ville till och med ligga i, en stund i alla fall.

Sent söndag kväll styrde vi kosan hemåt igen - de varnade för regn. Måndagen visade sig dock innehålla tropisk värme, så jag och Martin tog tillfället i akt att arbete 4 timmar vid stugan. På kvällen blev det bio med barnen, Pirates of the Carribean, därefter restaurangbesök. Det var en så härlig värme när vi kom ut från bion att vi inte ville åka hem. Sanna sa: Mamma, det känns precis som på kvällen i Spanien, när vi brukade gå ut och äta så där sent. Bara att det inte är mörkt här. Och ja, det hade hon verkligen rätt i. Det var nästan så att man kunde förnimma dofterna, havets brus i bakgrunden och den härligt sommarlediga känslan. När stugan börjar ta form och livet blivit lite mindre hektiskt blir ett nytt Spanienbesök absolut prioritet ett. Men tills dess kvarstår en hel del slit, som absolut är härligt, roligt och alldeles underbart - om det inte hade varit för den saken att det är ett sånt himlans pusslande med snickarnas tider... Vill snart ta ledigt från projektledarrollen!

Inga kommentarer: