onsdag, juni 15, 2011

Miniferie på Legoland och Lalandia

Tidigt i ottan väckte vi barnen och visst blev de precis så överraskade som vi hoppats på. Avslöjade inte resmålet förrän vi åkte på färjan i Göteborg. Var i Billund strax före kl. 12 och hade en härligt solig eftermiddag på Legoland. Inte alls mycket folk och därmed inte några köer. Våra åktokiga barn var inte speciellt imponerade över attraktionerna som Legoland hade att erbjuda, men visst fanns det roliga inslag, som den galet ryckiga bergochdalbanan, där man trodde att vagnen skulle spåra ur i svängarna, brandsläckningen som hela familjen glatt deltog i och vann!!! och den TV-spelsliknande Indiana Jones-attraktionen, där familjemedlemmarna gjorde allt för att slå varandras high scores. Ja, det blev många glada skratt denna dag. När vi lämnade parken för dagen var dock barnen överraskande överens om att det bästa med hela Legoland var alla städer som byggts upp i Lego. Helt klart värt ett besök bara av den anledningen.

Den soliga kvällen var som gjord för tältning och på fina FDM Camping i Billund kunde man inte annat än trivas som fisken i vattnet. David gjorde djupdykningar i bollhavet medan Sanna matade djuren i smådjursparken. På kvällen hade de uppvisning på studsmattorna, innan det var dags att dra sig tillbaka till tältet, tända grillen och sedan trötta krypa ned i sovsäckarna. Vi somnade snabbt och sov gott.

Efter frukosten, eller morgenmad som det ju heter på danska, med färska rundstykker (frallor, alltså!), styrde vi vår kos mot Lalandia (badland, legoland och camping ligger inom ett par hundra meters avstånd). Snabbt blev man upplurad av barnen i de värsta vattenrutschen och jag skrek mig nästan hes i 4-manna-flotten, där vi susade ned för branter som på riktigt liknade stupen i flumeride! Det var en härligt helgalen dag med massor av skratt och jag tror att barnen uppskattade att både mamma och pappa rockade loss och hängde med på diverse (för oss) skräckinjagande äventyr! Det blev med andra ord en perfekt miniferie, som vi alla absolut kan rekommendera för er som inte prövat på.

Inga kommentarer: