tisdag, juni 03, 2014

Fotboll, fotboll, fotboll och en tur till Danmark

Sedan ganska exakt två månader tillbaka är det mer fotboll än någonsin här i huset. På en av blåvitts öppna extraträningar uppmärksammades vårt fysiska fenomen till son och sedan dess har han hunnit gå från gästträning till provträning och blåvit miniängel i IFK akademin. Det har naturligtvis varit, och är förstås fortfarande, en oerhört spännande resa för honom och han trivs toppen bland de nya kompisarna - liksom vi, i den varma goa föräldragruppen. Kul med nya människor, både för David och oss.

Helgen som gick fick David åka med ett år äldre IFK-killarna på cup i Danmark, Nørdhalne Elite Cup. Det var sannerligen en utmaning på många nivåer. Motståndarna var storleken större, närkamperna smärtsamt hårda och emellanåt riktigt fula, men det var förstås en nyttig lärdom att se hur det fungerar internationellt och för att inte ha spelat 11-mannafotboll förut (och dessutom vara yngst i klassen) tycker jag att David skötte sig med bravur. Han lyckades till och med ställa motståndarnas backar offside 3 gånger och det är nästan 1 eller 2 gånger för mycket för att bara vara tur!

Solen sken över grannlandet i dagarna 4 och resan kom på många sätt att bli en minnesvärd upplevelse. För oss alla.

David bodde vid pittoreska Tranum Klit Feriecenter intill Västerhavet - fantastiskt ställe, som jag bara måste semestra på någon gång. Havet var kristallklart, strändarna sammetslena och de danska klitterna precis så vackra som jag minns från förr. 


Innan vi tog båten hem hann vi med en liten utflykt till Palmestranden, där det både blev beachfotboll och glass. Kan varmt rekommenderas för er som inte hittat hit.

Man fick riktigt känslan av att befinna sig vid ett helt annat hav än Kattegatt.

Mellanmål i Danmark väcker min danska halva och massor av minnen från barndomen till liv - rundstykke med spegepølse tillhör fortfarande mina favoriter. Martin föredrog att gnaga på blåmögelost!

På hemvägen ville David förstås prova det de stora killarna hade testat på utresan.

Tur i spel två gånger om, men sen gäller det förstås att sluta spela...

Inga kommentarer: