tisdag, juni 24, 2014

Skön smygstart på semestern i Turkiet

Martin har av olika anledningar alltid varit en stor motståndare till semester i Turkiet, men så satt vi där en vinterdag och kikade i våra almanackor och kom fram till att våren skulle bli minst lika hektisk som vanligt och att det därför skulle vara skönt med en tidig semester. Urvalet i början av sommaren kändes inte alltför brett, särskilt inte om man ville vara garanterad sköna sommartemperaturer, så efter att ha kikat runt lite på Vings resesajt föreslog Martin att jo, Turkiet skulle vi minsann åka till. Snabb som en vessla knappade jag in uppgifterna - ville ju inte riskera att han ångrade sig, och vips så var resan till charmiga Gümbet på Bodrumhalvön bokad. Kan varmt rekommendera detta resmål, som inte alls kändes så påfluget som andra turkiska turistmål som jag besökte under tidigt 90-tal. Dessutom kändes det genuint, trots vissa turistfällor, och man kände sig faktiskt mer som en besökare bland turkar än som ett gäng tätpackade turister i en sardinburk, eftersom resmålet var populärt bland turkarna själva. 

Vings hotell höll i vanlig ordning mer än vad broschyren lovade, läget var toppen, städningen klanderfri och omgivningen snygg och välstädad. Helt enkelt svårt att bli besviken när man reser med Ving! Endast vid ett tillfälle under de senaste 15 åren har vi åkt med ett annat resebolag och den erfarenheten gör vi aldrig om! 

Turkiet har dock ett och annat att lära: Låt turisterna shoppa i fred - själva hade vi nog handlat minst 20 gånger så mycket utan affärsinnehavaren i hasorna.

Härligt poolhäng!

Vår fina balkong.

David med fina Filippa, som han blev tajt med de sista två dagarna (och som visade sig vara syssling med en av bästa kompisarna i fotbollslaget!)

Sanna njuter av musik i skuggan av parasollet.

Poolvy från lägenheten.

Snart dags för turkisk afton med god mat och dans.

Även om Yohio-febern lagt sig, finns det något som säger mig att idolen fortfarande har en viss inverkan...

Mor och dotter.

Far och son.

Morsan.

Farsan.

En kväll i Bodrum.

Med godaste kababen.

Mysigt på balkongen på kvällarna. 

Vätskepaus i väntan på pappas jeans! 

Jodå, hit kan vi tänka oss att åka igen.

2 kommentarer:

MOLLES BLOGG sa...

Ser härligt ut! Kul att höra några som lyckas resa till Turkiet utan att bli magsjuka.

Camilla sa...

Åh, vad härligt ni verkar haft det. Ha det så gott vännen! Kram Kram