måndag, april 28, 2008

Det händer ju även roliga saker...

Ibland när jag läser min blogg, så känns det som om mitt liv består av 2 poler: En plussida, med planerade och gjorda resor och en minussida, med för mycket jobb, skador som avlöser varandra (jag nämnde väl att David fick ett 10-12 cm långt brännmärke på ryggen när han gick med gipsad arm??!) och längtan tillbaka till Spanien Spanienvännerna.

Som tur är innehåller vårt liv betydligt mer än så, även om man ibland kan börja undra! Hade förra helgen besök av våra underbara Smålandsvänner Camilla och Niclas med familj. Var länge sedan vi fick till en dejt, men nu kunde vi umgås i dagarna 3 och hade verkligen jättekul. David och Sanna längtar efter Rebecca och Emil och David ville till och med följa med till Småland när bilen gav sig iväg på söndagen. Han som inte ens vågar sova över hos farmor och farfar! Det var ett gott tecken på hur gulliga ni alltid är mot våra barn. TUSEN TACK för en toppenhärlig helg, med besök på Universeum, diverse restauranger (inklusive "restaurang fyrklövern!") och auktion. Vi ser fram emot att ses snart igen.

I helgen var vi på Göteborg Horse Show - ett alltid lika uppskattat årligt inslag i vårt liv. Jag och Sanna var på plats i nästan 13 timmar - David och Martin ungefär halva tiden. Deras biljetter till kvällspasset gav jag bort till goda vänners 15-åring och kompis. Det var säkert uppskattat, även om jag inte såg röken av dem mer än när vi gick in (men det är nog ett normalt beteende för en 15-åring - även om jag naturligtvis inte var så "vuxenfrämmande" som tonåring... Nog!

På lördagen var Sanna på Cello-läger hela dagen. Övade med andra cellister och åt och lekte på cellofrökens underbara "residens", Maurtizberg. Där fanns även hennes man, som är konstnär, så barnen fick måla akvareller i trädgården mellan musikövningarna. (Sanna tyckte dock att konstnär Anki, som de går och målar hos en gång i veckan med skolan, höll högre kvalitet, än cellofrökens man!). På kvällen hölls ett framträdande i Kilanda kyrka. En underbar kyrka som andades Nödinge kyrka karaktär (alla som varit där förstår säkert att det var en kanonfin kyrka). Liten och mysig. Underbara målningar. Och dessa cellister. Det var en underbar konsert och efteråt kände jag mig både rörd och berörd. Sanna var jätteduktig och det är härligt att se vad man kan göra tillsammans. Flera olika stämmor beroende på hur länge man spelat. Det var fantastiskt. Önskar att jag kunde lägga upp en ljudfil.

Här kommer i alla fall en bild!


Söndagen ägnade vi åt trädgårdsarbete. Härligt att komma igång. Har dock åtskilliga timmar kvar i vårt förenklingsarbete (som förhoppningsvis ska leda till enklare hantering i framtiden!), men fint blir det. Just nu blommar ju vitsipporna i hela trädgården också, och tulpaner och hundratals påskliljor. Det ser så vårfint ut. Träden håller precis på att bli gröna och efter lite mulet väder på morgonen verkar det som om solen återvänder - vad härligt! Bäst att passa på att gå ut och njuta. Ibland är det bra att vara egen företagare. Idag är en sådan dag.


Inga kommentarer: