måndag, februari 06, 2012

Vilken toppenhelg!

Hosta, två elaka munsår och avsevärt färre skidmil än önskat (dock så många som fysiskt möjligt) till trots, blev helgen i Lindvallen en av de bästa på mycket länge. Resesällskapet var i absolut världsklass, så tack Lena, Anna-Lena och Kerstin för att ni följde med. SkiLodge Lindvallen var en fullständig fullträff - första besöket där för samtliga, men absolut inte det sista. Lindvallen får med detta boende och fasciliteter en vuxnare prägel, som jag absolut inte trodde var möjlig. Eller för att sammanfatta: Wow!

Under lördagen skramlade vi i underbart solsken och isande kyla ihop 17 km i längdspåren. Åkte med ett brett leende på tandraden, efter att återigen ha inhalerat astmamedicin. Kände mig stark, tekniken satt ut i främsta skidspetsen och inte ens axelskadan kunde hindra min framfart. Jag och Lena hade teknikskola med övriga 2, vilket genererade lite träningsvärk för de senare på kvällen. Vad kunde då passa bättre än njutning på Lammet och Grisen? Ni som inte provat denna restaurang (de har för övrigt en lokal även på Öland) måste absolut lova att göra så. Krävs visserligen en hyfsad del av månadslönen för att bli utlöst, men absolut väl investerat kapital! Åt lilla gourmetmenyn bestående av 3 huvudrätter! Den första med en fläskfilé som höll en klass, som jag aldrig tidigare skådat, därefter lammfilé och slutligen oxfilé, alla tre med för ändamålet avsedda tillbehörsbufféer med läckerheter såsom rostad sötpotatis, ljummen spetskålssallad, portvinssås, rödvinssmör, rödbetor med chevré, grön sparris och mycket mer därtill. Tunna skivor och små portioner var naturligtvis framgångsreceptet för att orka med 3 huvudrätter - tja, åtminstone för oss. Fanns all möjlighet att äta flera kilo kött, för den som så önskade. Köpte till ett vinpaket, som absolut fick maten att blomma ut och fick alla rätterna att komma till sin rätt. Ja, det var en smakupplevelse utöver det vanliga och absolut det bästa jag någonsin ätit på restaurang (och förmodligen även överallt annars också!) Smått runda under fötterna och med höggravidrundade magar (åtminstone var upplevelsen sådan) pulsade vi hem i snön. Anna-Lena skulle visa oss en genväg, som vid vissa passager snarare påminde om oplogade pulkabackar. Många skratt hördes när den första tog sig ned på fötterna, den andra sittandes på rumpan och kraschandes in i en gran, den tredje rakt ned i en snöhög och den första i efterlämningarna av gapskratt framstupa huvudläge ned i nysnön. Den fjärde skrattade mest och hjälpte oss andra upp! Det var skönt att komma in i SkiLodge-baren och värma kropp och själ med Irish Coffee.

Söndagsnatten bjöd på dålig sömn, dessutom nysnö och hård vind, som gjorde att spåren var som bortblåsta på morgonen, så även lusten att åka skidor. Vi packade därför snabbt ihop och påbörjade resan hem, på isiga, blankpolerade vintervägar men med en härlig känsla av en perfekt helg i bagaget. TACK alla!


Här ser ni vinerna som vi drack till de olika filéerna, från vänster till höger: fläsk, lamm och nöt. Samtliga absolut bäst tillsammans med just sin rätt.

Inga kommentarer: