måndag, juni 03, 2013

Sommartider hej, hej!

Vilken härlig helg det blev, trots att det ännu en helg inte alls blev som vi först planerat. Martins golfande drog ut på tiden, så något Stockholm Mini Marathon blev det inte för Davids del. Istället åkte vi på friidrottstävling på lördagen tillsammans med lagkompisarna och det blev ett riktigt spännande lopp på Slottsskogsvallen. Efter 200 meter var det en kille som sprang förbi David och skapade sig en rejäl lucka. I sista svängen, där jag stod och hejade, tänkte jag att luckan var alldeles för stor för att hinna täppa igen på den cirka hundra meter långa målsträckan. Men icke. Plötsligt accelererar David, som skjuten ur en kanon, och tar meter för meter. Läktaren kokar när publiken inser att han faktiskt har en chans att komma ikapp och bara metern före mållinjen är han förbi. Trodde allvarligt talat att mitt hjärta skulle stanna. Blev till slut en riktigt fin notering för David på 600 meter, 1:54:40, bara hundradelar från hans rekordnotering inomhus från i höstas (1:53:63). Sättet han spurtade ned motståndaren på var precis vad han behövde för självförtroende efter vårens sjukdomar. Grattis finaste kille!

Av Sannas filmkväll blev det ytterligare en övernattning hos kompis från stallet, med massor av ridning och tjejfnitter, så henne återsåg vi först söndag kväll. Inser att vår tjej håller på att bli stor och att tiden är här, då kompisar är det viktigaste i livet. Är så glad över att hon har så många olika sammanhang att umgås i och att hon inte blivit en av alla de tonåringar som bara hänger... Är verkligen allergisk mot sådant!

Söndag morgon blev det till att ställa klockan tidigt. Om en aktivitet blir inställd, finns det naturligtvis tusen åter att välja bland för familjen Johansson/Eriksson. David vacklade länge mellan att springa 60 meter och 200 meter på Slottsskogsvallen eller delta i cupspel med fotbollslaget, men valde efter en stunds övervägande det senaste. Det blev en intensiv fotbollsdag, där första matchen spelades redan kl. 8. Killarna visade fantastisk lagmoral och kämparanda och gick obesegrade genom hela turneringen. Härligt var det förstås att få lyfta bucklan efter 6 finfina segrar.


Segerdans blev det förstås också i värsta Champions League-anda!

Utöver helgens sportaktiviteter har jag även hunnit njuta av vår härliga trädgård. Penséerna prunkar som aldrig förr och det är härligt att för tillfället vara självförsörjande på såväl sallad som färska kryddor. Älskar närproducerat! Har dessutom hittat en ny lobelia, som jag fullständigt förälskat mig i. Är lite mer vedartad i växtsättet än sin mer känsliga kusin och är lätt att förälska sig i. Veckan lovar på mer sol och sommarvärme - hoppas prognosen håller i sig över den långlediga helgen. Ha en skön vecka - passa på att njuta, medan sommaren är här!

Härlig pensésommar.

Krispig sallad direkt utanför dörren - kan inte bli bättre!

Inga kommentarer: