måndag, december 03, 2012

Äntligen snö!

Så kom då äntligen kylan - och snön med den! Det efterlängtade knarret under skorna. Åh, det var minsann en härlig känsla när jag följde David till skolan i morse. Ljust och fint var det också! Härligt!

Skulle hälsat på syster med familj i Malmö igår, men till följd av snövarningen ställde vi in och tur var väl det - Skåne hade rekord i antal olyckor och avåkningar igår och rapporterna om blixthalka fick oss att känna oss nöjda med vårt beslut att hålla oss hemma. Trist att inte kunna ses förstås, men nog ska det bli fler tillfällen framöver, även om vi nu har några fullbokade helger framför oss.

Gårdagen tillbringades istället utomhus här hemma. Pyntade altanräcke, klätterstöd och syrenbuske med  små vita led-lampor och med snön som föll i natt vaknade vi till ett riktigt vinterparadis. David testade på längdskidåkning på frostnupet gräs igår kväll och föll på huvudet (bokstavligen) både en, två och tre gånger innan han fick nog. Högg rejält under skidorna förstås. Men skam den som ger sig - vår mini-Northug ger ju knappast upp i första taget...

Gårdagen bjöd även på en sväng upp till Dammekärr, eftersom vi hörde att snöproduktionen kommit igång. Ut ur kanonerna sprutade härlig snö, vi hjälpte till att flytta vattentunga slangar och slädar och snart hade Martin dessutom blivit uppskriven på sitt första snötillverkningspass. Halv fyra gick han upp i morse för att i minus 12 hjälpa till med prepareringen av våra efterlängtade skidspår. Får hoppas på fortsatt rejäl kyla (minst minus 6 krävs för snötillverkningssystemet) i ytterligare några dygn, så att vi får en bra grund att utgå ifrån. Sedan får kung Bore gärna göra sitt och skänka oss lite vitt från ovan - gärna 60 cm på ett dygn, såsom de lovande rapporterna från söder om Lidköping. Det hade man ju inte sagt nej till!

Åh, vad jag har längtat efter detta.

Har vilat från träning både lördag och söndag. Får bli vila även idag. Har fått nackspärr, så det är inte så mycket annat att välja på. Men en härlig promenad i det vintriga landskapet ska det väl kunna bli - med lite liniment och värmebehandling ska det nog gå bra.

Inga kommentarer: