måndag, maj 20, 2013

Nöjda Göteborgsvarvslöpare

Glad att kunna summera helgen som gått med två otroligt nöjda Göteborgsvarvslöpare i huset. Först ut var Martin, som i lördags, i 30 graders värme, avverkade 2,1 mil genom staden på tiden 1.52.26. Visserligen ett par minuter efter förra årets rekordnotering, men i jämförelse med betydligt mer rutinerade löpares resultat ändå kan glädja sig åt en riktig skalp! Slog till och med skidskytte-hjälten Björn Ferry med 3 minuter - bara en sådan sak! Stolt över dig älskling (dessutom var du supersnygg i svarta löptights och löparlinne)!

Igår var det Davids tur att ställa sig på startlinjen. Att försvara förstaplaceringen från de senaste två åren var på förhand inte realistiskt med tanke på vårens sjukdomshistorik. Den senaste månaden har han löptränat en gång och då endast i mycket makligt tempo för att se hur kroppen reagerade. Utan mängd- och fartträning kan man inte vinna ett löplopp med 500 deltagare på startlinjen, men som han kämpade vår lilla mästare. Inte bara mot motståndarna, utan även mot en kropp som inte svarade på tempot, ben som gjorde ont pga ovana och en galopperande puls som gav huvudvärk i solskenet. En hedrande åttondeplats fightade han sig slutligen till, endast 7 sekunder från segraren, så det var förstås en glad kille som fick kliva upp på prisutdelningspodiet och ta emot folkets jubel på Slottskogsvallen. Visst tyckte han i efterhand att det var lite trist att han inte varit i form inför årets löparfest, men gladdes samtidigt åt den framgång han nått i princip, enligt hans mått mätt, otränat tillstånd. Utöver årets två löpartävlingar har han faktiskt inte löptränat mer än 4 gånger, så prestationen igår var verkligen fantastisk. Heja dig, min älskade prins!


Det har varit en härlig helg i idrottens tecken - extra kul för David förstås, som i lördags gjorde klassens enda mål i vårcupen i Kungälv - i ett lag som bestod av en hel drös tjejer och endast 3 killar (varav endast 1 kille på plan åt gången!!!). Synd att det blev uddamålsförlust och stolpe ut två gånger, annars hade ni stått i final. Bra jobbat!

Inga kommentarer: