tisdag, april 24, 2007

Ofattbart tragiskt

Någon minns säkert att jag i förbifarten bloggade om hur man skulle reagera om det skulle händå något riktigt hemskt.

I fredags kom chockbeskedet, som jag kanske i och för sig varit förberedd på länge, men som ändå kändes väldigt, väldigt tungt:

Martins 42-åriga kusin lämnade jordelivet efter att ha hamnat i koma efter en streptokockinfektion i lungorna. När det upptäcktes hade han blodförgiftning och så hög gifthalt i blodet, så att han fick två hjärtstillestånd direkt på sjukhuset och då ådrog sig någon hjärnskada som han alltså aldrig vaknade upp ifrån. Förra måndagen stängdes all andningshjälp av och i fredags tog han alltså sitt sista andetag. Allt som hände från dagen han lades in till dagen han dog sträcker sig över ett spektrum av hemskheter som jag av omsorg om den drabbade familjen inte tänker dela med mig av, men historierna är värre än vad ni alla kan föreställa er.

Kvar finns nu en sörjande sambo sedan evigheter, 2 barn, 10 och 6 år gamla, och alla ni med barn i samma ålder kan säkert tänka er in i det ofattbart svåra att ta sig igenom en sådan här situation. Man inser hur skört livet är och att man verkligen ska ta tillvara vartenda stund här på jorden - imorgon kan allt se helt annorlunda ut.

Och allt skedde inom loppet av ett par timmar, utan förvarning. Hemska tanke. Hu!

Vi försöker dela sorgen med de närmast drabbade och har nog inte riktigt förstått att vi förlorat en närstående. I flera år har vi träffats och umgåtts ute vid Martins föräldrars sommarställe (där även de har stuga) och neej, det går inte att föreställa sig hur världen ska se ut utan honom.

Ja, vilka vändningar livet kan ta sig! Var rädda om varandra och mys i vårkvällen.

Inga kommentarer: