tisdag, april 03, 2007

Kläppen - en härlig långhelg

Efter en långhelg, torsdag-söndag, i Kläppen med 3 dagars skidåkning och fyra dagars strålande sol, så kan man väl knappast vara på annat än strålande humör? Vem bryr sig då om att första arbetsdagen avslutas med ett kvällsmöte, 17-22, inne i Göteborg - full av kraft och energi kan man väl börja tömma reserverna omedelbart?

Men oj vad härligt vi har haft det. Strålande sol och blå himmel, minusgrader på nätterna vilket gav oförskämt bra snö och sedan härlig sol hela dagarna. Vem kan då klaga över att snön började gegga ihop sig strax efter klockan 14 på dagarna? Det fanns ju solstolar att vila i, medan skidorna fick vila i en hög på marken... Ja, nu känns vi härligt sommarfräscha i ansiktet igen och man ser en av fördelarna av att ha vistats i Spanien hela hösten - solbrännan kommer snabbt tillbaka, utan risk för rödbrända näsor!

Lämnade Nödinge torsdag morgon och åkte sedan norrut med sikte på Kläppen, 15 km från Sälen. Vi måste återigen slå ett slag för detta skidsystem, som trots sin litenhet känns betydligt mer utmanande och allsidigt än Lindvallen. Stugorna är dessutom helfräscha - ja, allt känns på något sätt bara toppen. Eftermiddagen tillbringade vi på stugans altan, i eftermiddagssolen, medan barnen lekte vid bäcken som porlade precis utanför. Tog en tur upp i backen för att kolla snöläget och allt såg bara toppen ut inför fredagen.

Vaknade tidigt och var på plats redan 8.45, 15 minuter innan systemet öppnade. David var eld och lågor när han insåg att det fanns backar anpassade efter hans nivå, och rullband istället för liftar. Efter två åk i minibacken, tyckte han att det räckte. I den backen alltså. Mot nästa barnbacke med knapplift. Tjejen som jobbade där, undrade varför han inte åkte själv i knappliften när Martin ställde honom mellan sina skidor. "Han har ju så bra balans". Och jodå, efter nästa åk så testade vi. Och där åkte han iväg på sina små ben. Ända upp på toppen av backen - och hoppade av liften helt själv! Oj - vad mycket han kunde utan att vi visste det! Och sedan gick allt av bara farten. Lilleman fattade snart tekniken och redan fredag eftermiddag åkte han med oss i de flesta backarna. Och på lördagen skulle han absolut inte åka i barnbacken. "Jag vill inte åka sakta", skrek han. Så upp i stolsliften ända till toppen och sedan ned igen. Om och om igen.


Med paus för varm choklad och skoterkörning förstås. Ja, de har miniskotrar i Kläppen, vilket naturligtvis är en given hit. Tror att Martin brände 500 spänn där! Men, kul hade de i alla fall.

Nu har jag laddat upp kort på datorn och ska försöka ladda in lite bilder i denna text... vi får väl se om jag lyckas (ja, ni kommer att veta när ni läser detta).

Nu laddar vi om batterierna inför Italienresan på fredag. Det ska bli riktigt härligt. Man får lätt mersmak på ledigheten!

KRAM till er alla,
Angelica

Inga kommentarer: