måndag, februari 11, 2013

David

I helgen var David bjuden på disco hos en klasskamrat. Några timmar innan kalaset skulle börja ringde tjejen och meddelade att David skulle bli enda kille, för de andra (2) var sjuka (mamman berättade att David var en av 3 mycket noggrant utvalda killar). Vad är det med det då?, svarade David, när jag berättade. Ett par timmar senare skuttade han glatt in bland 15 tjejer, där han tydligen rockade loss rejält under de 3 timmar kalaset varade. När vi kom för att hämta honom haglade föräldrarna positiva kommentarerna över oss och honom: Ni har verkligen en fantastisk kille!, Vi har aldrig träffat en trevligare unge!, Vilket föredöme!, Vilken underbart fin vän du är!, Snacka om gentleman - han vet verkligen hur tjejer ska tas!

Är så glad över att han stod i hallen och hörde föräldrarna bombardera honom med superlativer, för han är verkligen en underbar unge. Alltid så storsint, öppen för nytt, nyfiken på allt och alla och oerhört trygg i sig själv. Tror inte att det är speciellt många andra 10-åriga killar som vågat följa i hans spår - att gå ensam på kalas med bara tjejer kräver ett oerhört mod, kan jag tycka. David - du rockar fett! 

När han som liten grabb var en av endast tre killar på dagis och vi uttryckte vår oro inför detta, så fick vi till svar att han kommer ha en enorm fördel i livet - redan från början veta hur tjejer ska tas. Och ja, det låg nog en hel del sanning i det där.


Inga kommentarer: