onsdag, mars 06, 2013

Ungdomsvasan 2013

Vilka fantastiska prestationer de stod för våra underbara kids i årets ungdomsvasa. Davids startgrupp var först ut och oj, vad det gick undan. Pga skidstrul hamnade David först i tredje led, men ut från stadion låg han omkring 7-8 plats, en bit efter de främsta 3. Kvällen före hade han proppsat på att få köra ovallat, precis som eliten, och med tanke på hans bestämdhet var det lika bra att göra som han ville. Ungen är ju stark som en varg och stakar ju ändå uppför de flesta backarna, så fäste är verkligen oftast överflödigt för hans del. Ovallat visade sig vara ett vinnande koncept. I mål kom han femma, bara sekunder från en 3:e placering. Tror knappt vi fattar hur stort det här är. Här kommer en liten kille från västkusten och slår sig in bland vinterlandskapens jättar. Övriga i topp 10 hade ett helt vallateam med sig till start, där det valdes mellan olika skidpar, vallades med högfluor och pulver och stavar av lättvikt sken ikapp med nyinköpta pjäxor. Och så kommer David - på lånade pjäxor, med mammas gamla (kapade) stavar och där mamma kvällen innan vallat skidorna med allt annat än högkostnadsprodukter. Wow! Du är verkligen helt outstanding, fantastiska unge! Drygt 3 km på 11:54 - det tror jag inte jag själv gjort om i det före som rådde denna dag. Grattis David! Du är bäst!
Även Sanna gjorde ett fantastiskt lopp, även om det nu inte innebar en lika framskjuten placering. På tokdåligt vallade skidor (mammas fel...) åkte hon sina drygt 7 km på 26:57, vilket ligger drygt minuten under min egna tid på samma sträcka. Till skillnad från stakmaskinen David så har Sanna en fantastisk teknik, åker stort och avslappnat. Det enda som saknas, som hon själv uttryckte det, är lite styrka och kondition. Med bättre glid och mindre bakhala skidor hade tiden blivit ännu bättre. Att hon dessutom var sjuk veckorna före loppet drog förstås också ned orken, så med lite perspektiv hoppas jag verkligen att denna fantastiska tjej förstår vilket kanonlopp hon gjorde.  
Glada och nöjda lämnade familjen Mora på söndageftermiddagen när Martin gått i mål i Öppet Spår (han köpte startplats kvällen före). Vilken härlig helg vi fick tillsammans och vad mysigt att även mamma och pappa kom upp och supportade. Känner mig oerhört lyckligt lottad över att ha begåvats med en familj, där alla verkligen njuter av vårt aktiva sportliv. Hoppas innerligt att trenden håller i sig hela livet.

Mitt absolut härligaste minne från årets Vasalopps Tour blir påhejningen av min egna fanclub med knappt 2 km kvar till mål. TACK härliga familj för att ni alltid ställer upp!

Bilder lånade från photomic.com

Inga kommentarer: