tisdag, april 09, 2013

Molto bene - perfetto! Io amo l´Italia!

Perfektion - ja, det är det enda ord som kan sammanfatta vår senaste skidresa till Italien. Kallare än tidigare år - ja, men därmed också oslagbar snö. Många dagar med puder i pisterna (andra skiddagen hela 50 cm nysnö!), ofta lite dimma på morgonen som solen tycktes sluka efter bara någon timme. Därefter ett par timmar med sol för att sedan oftast avsluta dagarna med nytt snöväder. Med tanke på temperaturen var det inte direkt läge att strippa i solstolen, men med tanke på den fantastiska skidåkning vi bjudits på finns det absolut inget att klaga på. Här kommer några bilder från vår härliga skidvecka. Håll till godo!

Dag 1 - Sanna kollar lutningen!

Dag 2 - 50 cm nysnö under natten gjorde det svårt att skilja pist från off-pist. Martin och Samuel (i bakgrunden) fick en rejäl smak av snön! Klarnade upp på eftermiddagen och åkte då över till Val Gardena för att tumla runt i Fun Parken.


Dag 3 - glaciärskidåkning på Marmolada efter att ha tagit oss igenom hela skidsystemet i Canazei och Arabba. Denna dag kan sammanfattas med ett enda ord: WOW! Vilken snö, vilket väder, vilken lycka!

David på bushumör!

Välbehövlig paus i de långa pisterna på Marmolada. Cirka en halvtimmes åkning från toppen på 3600 meters höjd. Härligt!

Laddar batterierna med en pizza mitt i pisten på Italiens förmodligen bästa pizzeria!

Jag försöker filma David, men blir naturligtvis ifrånåkt. Inte helt lätt att fokusera på två saker samtidigt!

Varför åka i backarna när man kan åka utanför?! David var hela veckan överallt där man normalt sett inte kan vara och blev en hejare på att åka off-pist, även om snön oftast nådde honom upp på midjan. 

Eftermiddag dag 3 i Canazei efter hemkomst från Marmolada.

Hallå, försöker sova här!...
...Inte helt lätt när Martin och David kör wrestling i solstolen intill!

Dag 4 och utflykt till Alpe Lusia med den godaste desserten i världen (som för övrigt blev min lunch denna dag). Friterad våffelsmet med nutella - oslagbart gott och kaloririkt!

Dag 5: Härlig morgon i Canazei. 

Åker över till Arabba och vidare mot Marmolada. Vackert!

Soon to be touched for the very first time!

Älskar pisterna och bergen på väg mot Marmolada. Sagolikt!

Du får inte åka så snabbt - mamma och pappa hinner inte med!

Lunch i Arabba.

Dag 6 - solen kikar fram i Lusia och jag tar en snabb paus mitt i pisten! 

Sanna lyckas vi för omväxlings skull hitta också - hon åker med ungdomarna och håller sig långt från mamma och pappa hela veckan! 

Älskar snö! 

Ni som aldrig varit här - se till att åtgärda snarast! Detta skidparadis slår allt! Har åkt buss ner i flera år och tycker att det går förvånansvärt smidigt. Visst kryper det i benen under några timmar på natten, men fördelarna slår absolut nackdelarna. Under resan hinner både vi och barnen lära känna många nya människor och inte minst för barnens skull blir det ju superroligt när man har massor av kompisar att åka och hänga med hela veckan. Ja familjen - vilken härlig vecka vi haft. TACK för alla glada skratt och mysiga stunder, även om jag allt som oftast hamnade på efterkälken...

David kikar fram i bussen!

Att åka off-pist har ibland sina nackdelar...

Nästan osannolikt fantastiskt!

2 kommentarer:

MOLLES BLOGG sa...

Ser helt fantastiskt ut! Förstår att det var underbart!
Kram

Camilla sa...

Ni verkar verkligen haft det underbart. Ser fantastiskt ut.