söndag, november 04, 2012

Lerigt i finalloppet

Igår gick finalloppet av stapeln, med både Martin och David på startlinjen. David kom 2:a i P10-klassen och hade även blivit placerad som 6:a i P12 om han tävlat där - wow, vår kämpe! Han gjorde ett helt fantastiskt lopp i leran och slog många 12-åringar som han aldrig varit i närheten av förut, ledde dessutom loppet (trots att 12-åringarna startade samtidigt) vid passeringen där Martin stod efter ca 600 meter. Ska bli spännande att se hur han står sig i vinterns friidrottstävlingar på just denna distans (600 meter), där han kommer att ställas mot västsveriges främsta i P10-klassen. Trots lera upp till öronen var det en strålande glad David som kom i mål, glad över att ha fått jaga 12-åringar på snorhala stigar och dessutom ha fått slå en av Sveriges främsta tjejer i F12-klassen och varit bara stegen efter tjejen som vunnit allt i F12-klassen i Sverige i år. Ska bli spännande att fortsätta följa vår lilla fighter-killes fortsatta resa och hoppas att han får förbli skadefri.

Martin var också ute på ett mycket spännande äventyr i 19 km bitvis eländig terräng. Löparna som kom i mål var i princip oigenkännliga till följd av all lera som täckte deras kroppar. Tiden 01:38:09 var maken förstås oerhört nöjd med, ännu mer nöjd över att han var till synes oberörd när han korsade mållinjen. Hmmm, får nog lägga på ett kol så att han inte får ett alltför stort försprång i längdspåret när snön kommer!

Ja, det var en härlig dag, om än oerhört blöt. Regnet vräkte ned och trots skaljackor och lager på lager var jag blöt in på bara skinnet efter mindre än en timme. Men oj vad kul det är att stå och heja!

Heja, heja, mina bästa killar!

Inga kommentarer: