tisdag, november 06, 2012

Om...

Söta L, bäst att sätta tankarna om Marcialonga på pränt, så att vi kan återkomma till resonemanget under vinterns träningspass och förhoppningsvis kunna utvärdera om målet varit rimligt eller ej när vi gått i mål den 27 januari:

Om vi lyckas hålla en snitthastighet på 5 min / km i Marcialonga innebär det en sluttid på 5:48 och en topp 50/60-placering i D40/49-klassen samt D30/39, bland damer totalt top 200 för båda. Håller vi tiden och endast vill jämföra oss med svenska åkare räcker tiden till en top 15-placering i D40/49 resp. en top 7-placering i D30/39. Det låter väl inte så pjåskigt?

Till kända faktorer bör läggas att man under 2012-års race hade fantastiskt fint väder och förmodligen ganska hårda spår, men om det inte är alltför eländigt under vår framfart tror jag nog att tidsmålet ska vara fullt rimligt. Sista stigningen kan naturligtvis sätta grus i maskineriet och sänka medelhastigheten, men vi får väl helt enkelt se till att vi har minuter till godo innan vi kommer så långt...?! (eller i nödfall se om vi lyckats hålla måltiden fram tills stigningen!)

Ska bli kul det här!


Inga kommentarer: